keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kesäkurpitsamuffinssit


Minun on pitänyt jo jonkin aikaa kokeilla jotain vihreää vihannesta leivonnassa. Lidlissä oli niin herkullisia kesäkurpitsoja, sellaisia kapeita ja pieniä niin kuin kuuluu, että ne pääsivät nyt ensimmäisenä kokeiluun. Käytin tätä reseptiä hieman muunneltuna.

Kesäkurpitsan ansiosta muffinsseista tuli herkullisen muheita ja kosteita. Muskotti ja kaneli antoivat leivonnaisille hiukan potkua, kun taas siemenet ja kuivatut karpalot tekivät niistä ruokaisia. Koska leivoin muffinssit aamu- ja väli- ja iltapalaksi, jätin sokerin vähemmälle. Jos siis kaipaat makeutta, lisää hiukan sokeria tai kuorruta kakkuset makeutetulla tuorejuustolla.



Kesäkurpitsamuffinssit
n. 10 kpl

1,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl kesäkurpitsaraastetta
1,5 dl auringonkukkaöljyä
2 rkl pellavansiemeniä
2 rkl auringonkukan siemeniä
0,5 dl kuivattuja karpaloita
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl spelttihiutaleita
ripaus suolaa
1 tl kanelia
0,25 tl jauhettua muskottipähkinää

Laita uuni lämpiämään 175°C. Sekoita puuhaarukalla suuressa kulhossa sokerit ja muna. Lisää joukkoon kesäkurpitsa, öljy sekä siemenet ja karpalot (pähkinät ja muut kuivatut hedelmät käyvät myös). Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne sitten taikinaan. Sotke tasaiseksi. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat sisältä kypsiä (testaa puutikulla!). Popsi aamiaiseksi tai vaikkapa iltateen seurana.



I've been meaning to try out greens in baking so I made some zucchini muffins the other day. I used this recipe but I substituted some of the flour with spelt and threw in sunflower seeds and linseeds. Yum!

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti