torstai 23. elokuuta 2012

Bansku on pop!


Törmäsin Pinterestissä banana pop -reseptiin ja laitoin sen äkkiä talteen. Soitin saman tien äidille:
– Moi!
– Hei pentuseni!
– Kuule, sattuisko sulla olemaan jäätelötikkuja?
– Joo. Vintissä on laatikollinen.
Toki. Kenelläpä ei olisi sadoittain jäätelötikkuja varastossa? Noh, mamma laittoi jätskitikut postiin ja ne saapuivat tällä viikolla. Joten nyt banana popsien tekoon!


Tarvitset banaaneja, jätskitikkuja (tai muita vastaavia tikkuja), suklaata (minä käytin tummaa, maitosuklaakin passaa) sekä lisukkeita (tässä kookoshiutaleita ja hasselpähkinärouhetta mutta esim. valkosuklaa- tai turkinpippurirouhekin sopisi!)


1. Puolita banaani ja sujauta siihen tikku.
2. Sulata suklaa.
3. Dippaa banskut ensin suklaaseen ja pyörittele niitä sitten lisukkeissa.
4. Pakasta!


Muutaman tunnin päästä, banskun jäädyttyä, herkku on valmis! Ja arvaa mitä? Se oli parempaa kuin osasin kuvitellakaan! Jäätyneen banaanin koostumus on kermamainen, eikä ollenkaan rakeinen. Tämä sopii loistavasti pieneksi makeaksi välipalaksi, jälkkäriksi tai vaikkapa lastenkutsuille. Ja vegaanit ja maitoallergikot: tässä teille oiva jätskin korvike!

 

I found a recipe for banana pops on Pinterest and I absolutely had to try it out. Just cut a banana in half, stick a popsicle in it, dip it in melted chocolate and nuts or shredded coconut and freeze! In about three hours, you can go ahead and enjoy these lovely, creamy and delicious pops! Great for dessert, party treats or anyone who doesn't eat dairy. Yum!

-ioanna-

2 kommenttia:

  1. Jumpe, näitä on kyllä pakko joskus testata! Näyttää niiiiin herkulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti testata! Tekemiseenkään ei mene kuin hetki, eikä kyllä syömiseenkään...

      Poista